6.5.2020

Slovensko sa popasovalo s ďaľšou výzvou

5. 5. sa Slováci zapojili do #vyzva55, aby upozornili na dôležitú prácu neziskoviek v ťažkom období korona krízy. Ako sa s ňou popasovali? Pozrite si to najlepšie z #vyzva55.

Vedeli ste, že väčšina ľudí prispeje neziskovke na základe odporúčania známeho? Náš hlas má obrovskú cenu. Preto sa oplatí ho niekedy využiť na dobrú vec, napríklad upozorniť našich virtuálnych priateľov na neziskovku, ktorej práca sa nám páči. Pre neziskovku je to totiž veľká pomoc a nás nič nestojí, keď jej venujeme svoj mediálny priestor na našich sociálnych médiách. Každý z nás je tak trochu influencer a má vplyv na svojich sledovateľov. A preto sme 5.5. na podporu neziskoviek z celého Slovenska pripravili instagramovú aktivitku #vyzva55.

#Vyzva55 mohla byť naozaj čokoľvek, čo súvisí s číslom 55 (číslo sme vybrali podľa dátumu, ktorý tiež súvisí s počtom Slovákov - je nás tu 5,5 milióna a ak sa každý z nás zapojí, dokážeme spolu 5,5 milióna dobrých skutkov - úžasná predstava, no nie?)

Vyzvali sme ľudí, aby si vymysleli vlastnú #vyzva55 a zdieľali ju na sociálnych sieťach spolu s označením neziskovky, ktorej práca sa im v týchto dňoch páči. Neziskovke s najviac označeniami sme prisľúbili bonus 500 EUR. Víťaza, ktorému sa podarilo osloviť najviac ľudí, nájdete na konci článku.

Absolútne nás prekvapilo, koľko ľudí sa zapojilo a čo všetko vymysleli, aby podporili svoju obľúbenú neziskovku. Pozrite si výber toho najlepšieho z #vyzva55:

Jedlo

Klaudi napiekla 55 pusiniek.

5,5 palacinky - každý dostal podľa zásluh.

Ak by z týchto 55 dokonalých moravských koláčov niečo zostalo, tak by sme sa vedeli o ne postarať.

Vo výzve hviezdili aj lokálne suroviny...

Duševná pohoda & sebaláska


Šport

55 minút jógy


Toto by ste dokázali? 55 prihrávok s takýmto parťákom.

55 klikov za dobrú vec ako nič


Mišo 55 minút trénoval a okrem toho 55 minút zbieral odpadky a navyše prispel 55 eur na psychosociálnu podporu zdravotníkov združeniu Modrý anjel. Tomu sa hovorí výzva!

#vyzva55 bola naozaj pre každého, bez ohľadu na vek či schopnosti. Pre každého je totiž výzva niečo iné, no nie?


Kreatívne úlety

Chalani z Oravy napílili 55 polien.

Patrik z Pop Up Store namiešal vlastný krém na tvár z 5,5 gramu ingrediencií.

Ešte nedal vedieť, aký bol výsledok, tak snáď ho skill nezradil a nesčervenal, ako varoval.


Koľko ponožiek sa vám podarí natiahnuť naraz na nohy? Ema prišla až k číslu ... (drumrolls, please!) ... 55!

Lariska 55 čiarami nakreslila, ako vyzerá láska.

Terez naučila deti 55 posunkov, klobúk dolu!

Náš šéf Michal daroval 55 eur medzi 5 organizácií a napísal 55 kontaktom na LinkedIn a Facebooku, aby sa zapojili do darcovského maratónu a darovali aj oni. Palec hore za šírenie povedomia ďalej! Také jednoduché a také efektívne.


Komu sa podarilo získať 500 eur?

Všetkých 404 súťažných príspevkov bolo skvelých. Musíme naozaj oceniť kreativitu a snahu, ktorú do toho ľudia vložili. Víťazom výzvy 55, ktorý bol označený v najviac príspevkoch s hashtagom #vyzva55 sa stal Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže V.I.A.C. z Trstenej (so 152 označeniami), a čestnom druhom mieste skončila organizácia Deťom s rakovinou (134 príspevkov) a silnú podporu mali aj Piaristi (39), Centrum rodiny Dúbravka (19), Doma u kapucínov (15) a Ulita (12).

Ďakujeme, boli ste fantastickí. Tešíme sa na ďalšie výzvy s vami.

Tím #GivingTuesday Slovensko


Novinky

Nezmeškajte už žiadne tipy a triky a dostávajte novinky zo sveta darovania!
Newsletter posielame raz, maximálne dvakrát mesačne.

Prihlásiť sa
close.svg