23.4.2020

Pomôž slovenským neziskovkám do cieľa a vyhraj pre ne odmenu 2 x 500 €

.

Jedna vec nám v poslednej dobe dáva nádej. Je to fakt, že keď sa spojíme, dokážeme neobyčajné veci. Za posledné týždne sme boli svedkami množstva ukážok štedrosti a dobrých skutkov po celom Slovensku i svete. Či už hovoríme o podpore dobročinných iniciatív, potlesku pre zdravotníkov, vzájomnej pomoci susedov, ... Štedrosť a spolupatričnosť pomáha v týchto kritických časoch.

Ešte však nie sme v cieli.

Kto zabezpečí základné potraviny pre našich seniorov? Kto poskytne pomoc ľuďom s hendikepom, pre ktorých zostali zariadenia zatvorené? Čo bude s obeťami domáceho násilia, ktoré v ťažkých časoch ako tieto razantne stúpa? O tisícky ľudí, ktorých korona kríza obzvlášť zasiahla, sa starajú slovenské neziskovky.

Roznášajú nákup starším ľuďom, šíria osvetu v rómskych komunitách, pomáhajú učiteľom a žiakom vytváraním zaujímavého obsahu, organizujú finančné zbierky na nákup pomôcok pre nemocnice, poskytujú psychologickú podporu, aby sme zvládli odlúčenie či zložitejšie sociálne problémy v rodinách.

Bez nás to však nedokážu, potrebujú pomoc, povzbudenie, nakopnutie. Mnoho Slovákov a Sloveniek v posledných týždňoch dokazuje, že štedrosť nám nie je cudzia. 5.5. budeme mať možnosť sa spojiť a ukázať, ako vieme pomáhať spoločne. Už budúci utorok na #GivingTuesdayNow sa celý svet zjednotí na pomoc neziskovkám a komunitám zasiahnutých koronavírusom. Pridávame sa aj my!

Zapoj sa 5.5.2020 do darcovského maratónu alebo #vyzva55 a pomôž neziskovému projektu vyhrať 2 x 500 eur.


Darcovský maratón

Pomoc je beh na dlhú trať, ktorú môžeme spoločne zdolať a dostať sa do vysnívaného cieľa. Zapoj sa do darcovského maratónu a pomôž neziskovkám v tomto náročnom období. Na tento maratón si nemusíš obúvať tenisky či naťahovať potítka na ruky. Zvládneš ho zo svojej obývačky.

Choď na www.mozempomozem.sk, vyber si neziskovku a podpor ju už v utorok 5.5. Najúspešnejšia neziskovka, ktorá 5.5. vyzbiera najviac darov cez Darujme.sk alebo DobraKrajina.sk, získa bonus 500 eur!

Nenašiel/nenašla si svoju obľúbenú neziskovku medzi registrovanými? Pošli im tento návod a povzbuď ich, aby využili možnosť vyhrať 500 eur.

Ako prispieť k tomu, aby 500 eur vyhrala práve tá tvoja organizácia? Zdieľaj, odporuč darovanie známym alebo sa zapoj do #vyzva55.

#Vyzva55

V dnešnej dobe môžeš darovať nielen peniaze, ale aj svoj „priestor“ na sociálnych sieťach. Vedel/a si, že väčšina ľudí daruje na odporúčanie niekoho známeho? Tvoj hlas má obrovskú váhu a neziskovke vieš pomôcť obyčajným zdieľaním a výzvou na svojich follower, aby sa pridali k tebe a podporili neziskovku tiež. Preto je tu #vyzva55. Ukáž, čo si ochotný/á pre rozšírenie povedomia o dobrej práci neziskovky spraviť. Ako na to?

  • Premysli si výzvu, ktorá súvisí s číslom 55.
  • Pridaj fotku alebo video s tvojou výzvou na Instagram .
  • Označ neziskovku v príspevku. Nezabudni na hashtag #vyzva55
  • Nominuj svojich priateľov do výzvy a pomôžeš šíriť ju ďalej.



#Vyzva55 môže byť naozaj čokoľvek. Zabehneš 5,5 km okolo balkóna? Alebo napečieš 55 koláčikov? Či naučíš svojho psa preskočiť 55-krát cez švihadlo? Vyber si akúkoľvek aktivitu, ktorú zvládneš spraviť aj doma.

Vymysli si svoju #vyzva55 a zdieľaj ju na sociálnych sieťach. Daj všetkým vedieť, prečo to vlastne robíš – aby si upozornil/a na neziskovku, ktorá to v týchto časoch potrebuje a označ ju vo svojom príspevku. Vyzvi priateľov, aby sa pridali aj oni! Každý drží v rukách silu pomôcť – či už darovaním pár euríčok, zapojením sa do #vyzva55 alebo zdieľaním výzvy, aby sa dobro šírilo ďalej!

Organizácia, ktorá získa na Instagrame za jediný deň najviac označení spolu s hashtagom #vyzva55, dostane bonus 500 EUR.


Nevieš, koho podporiť? Choď na www.MozemPomozem.sk a vyber si! Ak tvoja obľúbená neziskovka nie je medzi registrovanými, povzbuď ich, aby sa pridali a registrovali, aby ich našlo čo najviac ľudí.

Pre každého je výzva niečo iné! Bez ohľadu na naše schopnosti, obmedzenia či vek, každý si môže vymyslieť výzvu podľa seba. Nehľadáme dokonalosť. Hľadáme obývačkových hrdinov pripravených prekonať sa akokoľvek pre dobrú vec.

Pravidlá darcovského maratónu i výzvy 55 nájdete tu.

Tvoj príspevok na Instagrame môže vyzerať takto:

mara.tonka
55x hore a dole po schodoch! Všetci, čo ma sledujete, viete, aká výzva je pre mňa beh. Okolo behu som ani nešla. Dnes je ale #GivingTuesdayNow, kedy sa milióny ľudí z celého sveta spájajú, aby podporili neziskovky a komunity zasiahnuté koronavírusom. Zapájam sa do #vyzva55 na podporu (označ)+(voliteľne aj napíš, čo robia a prečo podporuješ práve ich). Pridajte sa ku mne a pomôžte im dostať sa do víťazného cieľa! Podmienky sú sťažené, ale spolu to zvládneme. Prispejte im svojím euríčkom, vytvorte si vlastnú výzvu, alebo zdieľajte moju s hashtagom #vyzva55 a označením (označ neziskovku). Neziskovka, ktorú označí najviac ľudí a pritom použijú hashtag #vyzva55, získa 500 eur! PS: Podarí sa mi vybehnúť schody 55x za menej ako 55 minút? ;) Pls podporte ma a darujte na (link na darovaciu stránku)

Bonusový bod: Darovaciu stránku neziskovky si vlož do linku vo tvojom profile na Instagrame, aby sa tam ľudia ľahko dostali. Nezabudni ich na to upozorniť a do príspevku napíš: Link na darovanie v mojom profile.

TIP pre teba: Sprav video z vašej výzvy - využi dynamický časozber alebo live vysielanie pre väčší dosah.


Zapojte sa so svojou firmou!

Vytvorte si vlastnú firemnú výzvu

Zapojíte svojich zamestnancov, zabavíte ich výzvou podľa ich gusta a dáte im dobrý pocit z pomoci neziskovke, ktorá to potrebuje! Ako na to?

1. Vyberte si organizáciu, ktorej misia je vašej firme blízka. Možno máte organizáciu, s ktorou už spolupracujete, alebo sa inšpirujte tu: registrované organizácie - môžete nechať zamestnancov, aby si vybrali organizáciu sami, alebo spraviť prácu za nich a odporučiť im organizáciu, ktorú podporíte ako firma. Ušetríte im čas s hľadaním a rozhodovaním sa, koho podporiť.

2. Vyzvite kolegov, aby si vymysleli vlastnú online #vyzva55 - môže to byť čokoľvek! Zabehnúť ako tím dokopy 55 km? Alebo odcvičiť 55 minútový online tréning pre ďalších kolegov? Čítať 55 minút rozprávky pre deti ostatných kolegov? Kreativite sa medze nekladú! Dôležité je len upozorniť, prečo to vlastne robíte - aby ste podporili neziskovku, ktorá to má v týchto časoch ťažké . Na neziskovku, ktorej každodenná práca je oproti vašej výzve skutočná makačka!

3. Zdieľajte vašu výzvu na firemnom Instagrame alebo osobných účtoch, označte neziskovku (ak nemá účet, povbuďte ju, aby si ho vytvorila - môže vyhrať 500 EUR, alebo zdieľajte výzvu na Facebooku)

3. Máte vo firme CSR ambasádorov? Inštruujte ich, aby výzvu šírili medzi svojimi kolegami.

4. Ak sa obávate, že kolegovia sa do výzvy nezapoja, vymyslite si firemnú výzvu v rámci vášho komunikačného, CSR či HR oddelenia a požiadajte kolegov, aby ju len jednoducho zdieľali na svojom Instagrame, prípadne Facebooku.

Nezabudnite, že organizácia, ktorá na Instagrame v utorok 5.5.2020 bude označená v najviac príspevkoch, spolu s hashtagom #vyzva55, získa odmenu 500 EUR! Pridajte sa a pomôžte aj vy vašej neziskovej získať potrebný bonus v týchto ťažkých časoch.

Vzor internej komunikácie:

(pošlite tento mail zamestnancom a pridajte oznam na firemný intranet)

(Názov firmy) sa pridáva k celosvetovému dňu darovania #GivingTuesdayNow, ktorý je odpoveďou na nečakanú potrebu organizácií pomáhajúceho sektora, vyvolaného korona vírusom. Svet sa zastavil a rozdiely medzi ľuďmi sa ešte zväčšili. Kto pomáha našim seniorom zabezpečiť si základné potraviny? Kto vymýšľa zaujímavý obsah pre učiteľov a rodičov žiakov? Kto pomáha mentálne znevýhodneným deťom a dospelým zvládnuť náhle zatvorenie zariadení? Kto šíri osvetu v rómskych komunitách? Sú to práve organizácie pomáhajúceho sektora, ktoré táto kríza zasiahla tiež. Nezastavujú, dokonca robia ešte viac ako predtým, aby pomohli tým najohrozenejším ľuďom a komunitám zvládnuť dopady tejto krízy.

Pomôžme neziskovkám do víťazného cieľa a vyhráme pre ne odmenu 500 EUR!

Už 5.5.2020 sa 5,5 milióna Slovákov spojí, aby sa zapojili do #vyzva55 a podporili slovenské neziskovky.

Zapojte sa s nami do výzvy a podporte (doplňte názov neziskovky) jednoducho zdieľaním #vyzva55. (Napíšte, čo organizácia robí a prečo ste sa ju ako firma rozhodli podporiť).

Ako sa zapojiť do #výzva55?

(upravte postup podľa vašich predstáv)

1. Vymysli si výzvu súviacu s číslom 55 - môže to byť čokoľvek! Zabehnúť ako tím dokopy 55 km? Alebo odcvičiť 55 minútový online tréning pre ďalších kolegov? Čítať 55 minút rozprávky pre deti ostatných kolegov? Kreativite sa medze nekladú!

2. Zdieľaj výzvu na svojom Instagrame. Napíš, ktorú neziskovku podporuješ a prečo! Napr.:V porovnaní s ich každodennou prácou je moja výzva len slabý odvar, ich práca je skutočná makačka!

3. Vyzvi priateľov, aby sa pridali a vymysleli vlasntú #vyzva55, alebo zdieľali tú tvoju.

Jedna vec nám dáva nádej. Je to fakt, že keď sa spojíme, dokážeme veľké veci. Pridajte sa aj vy k #vyzva55 a pomôžte slovenským neziskovkám do víťazného cieľa.

Máte otázky? Spýtajte sa čokoľvek vás zaujíma na givingtuesday@nadaciapontis.sk.


Organizátor


Exkluzívny partner #GivingTuesdayNow

Novinky

Nezmeškajte už žiadne tipy a triky a dostávajte novinky zo sveta darovania!
Newsletter posielame raz, maximálne dvakrát mesačne.

Prihlásiť sa
close.svg